Fleckvieh-stier Waldbrand overleden

De Fleckvieh-stier BFG Waldbrand van Bayern Genetik is vorige week overleden. De stier werd elf jaar oud. Jarenlang stond Waldbrand boven aan de internationale stierenlijsten.

Fleckvieh%2Dstier+Waldbrand+overleden
© BFG niet factureren

Het laatste publieke optreden van Waldbrand was tijdens de ZLF 2016, de Fleckviehshow die elke vier jaar tegelijkertijd met het Oktoberfest in München wordt gehouden. Waldbrand is toen vereeuwigd met enkele dochters.

Waldbrand was volgens de eigenaar een echt Bayern Genetik-fokproduct. Zijn vader BFG Winnipeg en zijn moeder Salon (V. BFG Malefiz) zijn Bayern Genetik-fokproducten. Salon produceerde meer dan 100.000 kilo melk en bracht naast BFG Waldbrand de stier BFG Ettal voort.

Veel verkocht

Waldbrand debuteerde in 2010 als proefstier op de stierenkaarten in Nederland en België. Hij heeft zijn verwachtingen volledig waargemaakt. Als fokstier was hij jarenlang een van de meest verkochte stieren in binnen- en buitenland. Als stiervader zorgde hij voor 63 proefstieren bij verschillende ki-verenigingen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  11° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  10° / 4°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
Meer weer