Browning+nieuwe+lijstaanvoerder+stierenindex
Nieuws
© Alex Arkink

Browning nieuwe lijstaanvoerder stierenindex

Willems Hoeve R Browning is de nieuwe lijstaanvoerder van de nationale stierenindex bij zwartbont. De Snowman-zoon debuteerde in april en stijgt maar liefst 37 punten NVI. Bij roodbont verstevigt Lowland Bolero zijn koppositie met een stijging van 14 NVI-punten.

Browning laat iets vallen in melkproductie, maar blijft een echte melkstier gezien de cijfers van + 1725 melk met -0,06 vet en -0,19 eiwit. De Snowman-zoon combineert dit met topexterieur cijfers. Voor totaal exterieur komt hij uit op 118, met 113 voor uiers en benen.

Veel Snowman

Snowman viert als stiervader deze draai hoogtij. Ook AI Total en Ki de Toekomst krijgen een stier door op de nationale lijst. Uit de stal van Total komt de opvallende Arbell door. Deze stier krijgt voor het eerst cijfers krijgen zonder genomics en scoort nu +2276 op melkproductie met 109 voor uier. De nieuwkomer uit de stal van Ki de Toekomst heet Slotboom Snow Eagle en scoort allround met ruim +1500 melk en 106 totaal exterieur.

De-Su 521 Bookem voerde in april de lijst aan. Hij daalt nu naar de 3e plek en verliest 15 punten NVI. Het is in de draai dat de Planet-zoon uit de stal van WWS voor het eerst informatie in de cijfers verwerkt krijgt van dochters uit de fokperiode. Bookem draait zodanig al even mee en handhaaft zich dan ook knap in de top van de lijst.

Roodbont

Bij roodbont verstevigt Lowland Bolero zijn koppositie met onder andere door een lichte uitbreiding van zijn melkvererving naar +1381. Voor Ki Kampen is er een opsteker met Red Cliff. Deze Lawn Boy-zoon krijgt voor het eerst informatie van dochter uit de fokperiode meegerekend en presenteert een plus van 14 punten NVI naar 173, waarmee hij in de top van de lijst blijft staan.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  22° / 10°
  10 %
 • Maandag
  24° / 10°
  10 %
 • Dinsdag
  27° / 12°
  10 %
Meer weer