Stier door het dolle na duik in sloot

Een dolle stier zorgde vanmorgen voor de nodige commotie in Dalfsen. Het dier was ontsnapt en in een sloot aan de Rondweg terechtgekomen. De stier kon het water niet meer uit komen, meldt RTV Oost.

De brandweer was al gealarmeerd door een voorbijganger die het rund door een rietveld in natuurgebied Bellingeweer zag ploeteren. Nadat de brandweer er in slaagde om de stier op het droge te krijgen, sloeg de stier door.

Het dier was door het dolle heen en nauwelijks in bedwang te krijgen. Met hulp van touwen werd de stier vastgebonden aan een boom.

Wegafsluiting

In verband met de veiligheid voor de omgeving werden de Rondweg en de Welsummerweg in Dalfsen voor het verkeer afgesloten. Een veearts moest er aan te pas komen om de stier te bedaren doormiddel van een verdoving.

De stier had een dubbele dosis nodig, want na de eerste spuit werd hij alleen maar wilder. Het verdoofde dier met behulp van een trekker en een veewagen teruggebracht naar de stal waaruit hij was ontsnap, weet RTV Oost.

Weer

 • Woensdag
  22° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  18° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  18° / 6°
  20 %
Meer weer