Betoging+bij+omstreden+slachthuis+in+Tielt
Nieuws
© Eigen foto

Betoging bij omstreden slachthuis in Tielt

Zo'n vijfhonderd demonstranten eisten maandag in het West-Vlaamse Tielt de definitieve sluiting van het omstreden varkensslachthuis, of de garantie dat er geen wantoestanden met dieren meer voorkomen. Buurtbewoners en dierenrechtenorganisaties betoogden voor de poorten van het bedrijf met spandoeken en pamfletten.

Het slachthuis is vorige week door de minister van Dierenwelzijn Ben Weyts tijdelijk gesloten nadat er gruwelijke filmbeelden van mishandelde varkens naar buiten waren gekomen. De directie is uit protest tegen de sluiting naar de Raad van State gestapt, maar die heeft nog geen uitspraak gedaan.

Vrijdag maakte Animal Rights bekend dat een petitie om het slachthuis definitief te sluiten 157.000 handtekeningen in Nederland en België heeft opgeleverd. Nederlandse keurslagers importeren het vlees ook. Welke slagers het vlees in Nederland verkopen wil de keurslagersorganisatie niet zeggen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  19° / 9°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  19° / 8°
  10 %
Meer weer