Massale roep om sluiting slachterij Tielt

Een petitie om het varkensslachthuis in het Belgische Tielt definitief te sluiten, heeft binnen een week 130.000 Nederlandse en Belgische handtekeningen opgeleverd.

Massale+roep+om+sluiting+slachterij+Tielt
© Eigen foto

De Vlaamse minister van Dierenwelzijn Ben Weyts liet de activiteiten bij het omstreden varkensslachthuis vorige week stilleggen. Dat gebeurde na schokkende onthullingen van Animal Rights donderdag.

De petitie wordt binnenkort aangeboden aan Weyts. Volgende week maandag organiseert Animal Rights, samen met andere dierenorganisaties, een protestactie bij het slachthuis. De organisatie verwacht dat hier honderden mensen op af komen.

Stemmingmakerij

Hoelang het slachthuis dichtblijft is onbekend. Bij Debra was maandagochtend niemand bereikbaar voor commentaar. Op de website van het bedrijf staat dat het slachthuis wordt 'gegijzeld door een stemmingmakerij'.

Het bedrijf heeft een actieplan opgesteld om dierenmishandeling in de toekomst te voorkomen. Twee werknemers van de slachterij zijn geschorst en drie medewerkers van onderaannemers hebben volgens Debra ontslag gekregen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 6°
  55 %
 • Zondag
  11° / 5°
  60 %
 • Maandag
  10° / 3°
  5 %
Meer weer