Kamp ziet uit naar schaderegeling zonder NAM

Minister Henk Kamp (EZ) zou het goed vinden als de NAM 'een stap terugzet en niet meer voor de mensen in beeld is voor de afhandeling van de schade' die door aardbevingen is aangericht.

Kamp+ziet+uit+naar+schaderegeling+zonder+NAM
© DIRK HOL

Kamp reageerde op het nieuws dat de NAM de afhandeling van aardbevingsschade voortaan overlaat aan de Nationaal Coördinator Groningen, Hans Alders. De minister wilde niet bevestigen dat Alders inderdaad verantwoordelijk wordt voor de schadeafhandeling en al helemaal niets zeggen over hoe dat in de praktijk zou werken.

Maar het was voor hem duidelijk dat 'tussen de NAM en degene die schade heeft iets moest gaan veranderen', zei hij vrijdagochtend. 'Het is heel slecht voor iemand die schade heeft om bij dat grote bedrijf terecht te moeten, een bedrijf dat er ook niet op ingericht is om dat goed af te handelen.'

Flinke vinger in de pap

'Dus we zijn al een aantal maanden bezig dat te veranderen', aldus Kamp. Hij wees erop dat de overheid de zeggenschap over de schadeafhandeling de afgelopen jaren al naar zich toe had getrokken. Eerst werd het zogeheten Centrum Veilig Wonen ermee belast, waar de NAM nog een flinke vinger in de pap hield. 'Nu is het ook mogelijk om de NAM zich helemaal te laten terugtrekken.'

Met het terugtreden van de NAM gaat een langgekoesterde wens van gedupeerde Groningers in vervulling. De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) concludeerde donderdag al dat er bij de afhandeling geen ruimte zou moeten zijn voor bemoeienis van de NAM.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer