Kamerleden+gaan+niet+met+melkveehouders+praten
Nieuws
© Wageningen UR Livestock Research

Kamerleden gaan niet met melkveehouders praten

De Tweede Kamer wil niet meer naar melkveehouderijbedrijven om met de ondernemers van gedachten te wisselen over verplichte weidegang. Een voorstel van het CDA om nog eens in de praktijk te gaan kijken, is afgewezen.

Maandag ging de Kamer verder met het debat over de initiatiefnota die voorstelt om weidegang op te nemen in de Wet Dieren. Jaco Geurts (CDA) stelde aan het begin van de vergadering voor om vóór de definitieve besluitvorming eerst op werkbezoek te gaan.

'Zodat we niet alleen over, maar ook met de melkveehouders praten', aldus het Kamerlid. Hij kreeg voor zijn plan geen steun vanuit andere fracties. Het meest positief was de VVD die het voorstel niet wilde tegenhouden.

Verstand van

De andere woordvoerders lieten weten er helemaal geen behoefte aan te hebben. 'We hebben contact met boeren en we hebben er verstand van', zei Farshad Bashir (SP). De Kamer zal het debat over verplichte weidegang vandaag afronden.

Weer

 • Zaterdag
  19° / 15°
  50 %
 • Zondag
  20° / 13°
  50 %
 • Maandag
  19° / 11°
  20 %
Meer weer