Agrico levert recordvolume pootgoed in één week

Aardappelhandelshuis Agrico heeft vorige week een recordhoeveelheid van 33.400 ton pootaardappelen verladen.

Agrico+levert+recordvolume+pootgoed+in+%C3%A9%C3%A9n+week
© Agrico

Dit meldt Agrico in een persverklaring. Het vorige record stond op een aflevervolume van 29.000 ton in één week en dat dateerde uit het voorjaar van 2016.

De sterke concentratie van de afzet in het voorjaar verklaart Agrico door de explosieve groei in vraag naar fritesrassen vanuit de verwerkende industrie. Daarnaast wordt volgens het handelshuis in Emmeloord nog volop verladen naar afnemers uit Noordwest- en Oost-Europa. Verder ligt de druk om snel te leveren op dit moment hoog vanwege het mooie voorjaarsweer.

Inspanning en afstemming

In de persverklaring stelt Agrico-directeur Jan van Hoogen dat hij erg tevreden is met het behaalde record. Hij wijst erop dat het verladen van grote volumes veel extra inspanning vraagt van de telers en een goede afstemming met de logistieke afdeling. 'Ik ben er trots op dat we dit weten te realiseren en dat met behoud van de hoge eisen die we stellen aan onze kwaliteit', aldus Van Hoogen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  21° / 11°
  70 %
Meer weer