Dansende koeien duwen horrorslachthuis weg

Dansende koeien in het voorjaar. Is er een mooier plaatje te bedenken ter promotie van de agrarische sector?

Dansende+koeien+duwen+horrorslachthuis+weg
© Ruud Ploeg

Als een koppel koeien na een lange winter voor het eerst weer naar buiten mag, is dat vaak een prachtig tafereel. Eerst wat verdwaasd over die open staldeuren, maar als de eerste poot in de wei of op het kavelpad is gezet, dan volgt een heuse koeiendans. Een prachtig Hollands fenomeen.

FrieslandCampina grijpt de eerste lentedag al enkele jaren aan om ten overstaande van massaal aanwezige pers een bekende Nederlander de dieren de wei in te laten sturen. Vorig jaar verrichte Sven Kramer de openingshandeling voor het weideseizoen, dit jaar was Epke Zonderland ingehuurd. Gezonde Hollandse jongens.

Een tegenvaller voor mij aan dit mooie tafereel waren de zure reacties van enkele melkveehouders. Op ons Facebookaccount, waar veel vakgenoten hun mening geven, deugde er volgens sommigen weinig van. Zonde van het land, het weer is te koud, het gras te kort of te nat. Dom, dom, dom.

Ander publicitair 'hoogtepuntje' deze week was het schandaal in een vestiging van de Belgische varkensslachter Debra. Varkens worden daar op een schandalige manier behandeld, bleek uit beelden van Animal Rights. Het leidde tot grote koppen over 'horrorslachthuizen' en consumenten die met afschuw naar de vleesketen kijken.

Ik maakte me er kwaad over. Over de mishandeling van dieren, maar ook over zeurende collega's over weidegangpromotie. Beide items laden het verhaal achter melk en vlees.

Natuurlijk was het weer begin deze week niet ideaal, maar wees blij dat dansende koeien iets tegenover publiciteitsdrama's als een horrorslachthuis zetten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer