Borrelend buitenleven

Voel je de zon? De zachte bries. Kijk, een eerste hommel. Hier uit de wind kun je goed zitten. Koffie? Zie, zoveel fietsers. Grijze hoofden, ja. Wacht maar tot het straks vakantie is. Vorige week had ik de eerste toeristen al in de winkel. Uitgelaten, vrolijk.

Borrelend+buitenleven
© Han Reindsen

Wat denk je, zal ik vijfhonderd winkelflyers bestellen? Zes-, zevenhonderd? Ik heb een lijst van campings, vakantieparken en bed and breakfasts gemaakt. Dertig locaties binnen een straal van 5 kilometer. Ja, natuurlijk ga ik overal langs. Neem ik deelnemers Jos en Jet mee. Kun jij dan extra stellingen timmeren? In de kas zijn de veldsla, postelein en rucola klaar. En volgende maand kunnen ook de raapstelen en radijsjes geoogst worden. Weg met alle kolen, hupsakee, heerlijk.

Kijk daar, een torenvalk. Wat doet hij in onze tuin? Zoekt hij een nest? Bijzonder zeg. Het buitenleven borrelt, alles krijgt energie. De dagen lengen snel. Ik ga zo een stuk fietsen. Of hardlopen misschien. Hutten bouwen met de jongens en op de trampoline.

Wat denk je trouwens van een terras naast de winkel? Drie, vier tafeltjes. Vijf maximaal. Voor klanten en fietsers. Deelnemer Gea kan koffie, thee en zelfgebakken cake serveren. In de zon, met uitzicht op de kruidentuin.

Een vlonder aan de bosrand? Ja, kan ook. Onder de beuk, bedoel je? Leuk, voor koffie of een picknick. En 's avonds gaan wij er zelf zitten met een biertje. Tussen de reeën en wie weet een wolf. Ja, tot daar haalt de babyfoon het wel.

Ik heb al zo veel ooievaars gezien. Elke paal in het dorp is bezet. 'Gans, gans', riep je zoon. Hij fietst trouwens zonder zijwieltjes. Met zonder jas, uiteraard. Och, dat is toch feest. En straks gaan de koeien weer naar buiten. Laten we de koeiendans filmen met een drone. Je kent toch iemand met zo'n ding? Ben, ja Ben. Ben is geniaal. Nodigen we hem meteen uit voor een barbecue.

Worden deze week de lammetjes geboren? Hebben de schapen dan al een gezwollen kling? Hoezo, gatver? Dat zei buurman Chris toch altijd? Die wist precies wanneer de schapen gingen lammeren. Jong leven, zo prachtig.

Hoor je de merel trouwens? En voel je de warmte? De was hangt weer buiten. Heerlijk, die geur. Kijk, de bolletjes van vorig jaar komen weer boven de grond. En hoor je de pauw? Hij heeft er weer zin in. Jazeker, ik ook.

Het is lente in Drenthe; het kriebelt aan alle kanten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer