Denk jij nooit aan Jumbo?

'Ik kijk zo uit naar de dag dat ik medicijnen krijg. Misschien wordt het dan eindelijk rustig in mijn hoofd en kan ik gewoon chillen. Nu ben ik de hele dag druk. Ik denk echt over alles na, ook over domme dingen', vertelt deelnemer Naomi.

Denk+jij+nooit+aan+Jumbo%3F
© Han Reindsen

'Gisteren dacht ik de hele dag na over die reclame van Jumbo, weet je wel, met die man en die vrouw en die kindjes. Hij speelt een beetje een sukkel. Dat vind ik wel grappig. En ik vind het niet erg dat ik daar de hele dag over nadenk, maar het gaat nergens over en eigenlijk wil ik gewoon rust.'

Zo snel als de gedachten van Naomi gaan, zo traag is ze in haar werk. Al een half uur doet ze over het stickeren van twintig pakjes boter. Geeft niets, het is gezellig. En ik leer haar daardoor steeds beter kennen.

'Ik denk ook wel over echte dingen na, hoor. Ik denk dat binnenkort de wereld vergaat door Donald Trump, want dat is echt een slechte gast. Als hij zin heeft om een bom te gooien op Nederland, dan doet hij dat gewoon. Dat kan hem niet boeien. En ik weet zeker dat Geert Wilders onze nieuwe premier wordt, terwijl hij net zo slecht is als Trump', vervolgt Naomi.

'Toch ga ik niet stemmen. Niemand van mijn leeftijd stemt. Moet ik wel stemmen? Op wie dan? Kun je bijvoorbeeld op de Partij voor de Dieren stemmen? Dat is toch niet echt een partij? Kan die wel winnen dan? Vet chill, dan ga ik mijn vrienden zeggen dat ze ook op die partij moeten stemmen. Misschien kan Wilders dan toch nog verliezen.' En weer een sticker.

'Waar denk jij eigenlijk de hele dag over na?' vraagt Naomi ineens. Ik kijk haar beduusd aan. 'Ik? Goeie vraag. Ook wel over Wilders en Trump. Maar ook over mijn kinderen, mijn vriendschappen. Werk. Over wat er nog af moet. Van alles.'

'Maar nooit over Jumbo?' 'Nee, nooit over Jumbo', lach ik. 'Vet chill.' Nog vijf stickers te gaan.

Soms zou het ontzettend handig zijn om een dagje van lichaam of brein te ruilen. Want hoe erg kan het zijn om de hele dag aan Jumbo te denken? Lijkt me heerlijk. Even geen zorgen, lachen om Frank Lammers. Dat zal dus het probleem niet zijn. Het is meer de gedachtestroom, die maar raast en raast en van de hak op de tak springt, die haar zo onrustig maakt en die haar afleidt van haar dagelijkse werk.

'Naomi, denk je aan de stickers?' 'Oeps, ik zat even met mijn hoofd in Suriname.' Ik bedoel maar.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
Meer weer