Feest van de liefde

Elke vrijdagmiddag breng ik deelnemer Gea naar huis. Een knus ritje. 'Nog leuke plannen, Gea? Ga je weer fijn naar Guido?' Ik kijk verwachtingsvol opzij en schrik als ik tranen over haar wangen zie biggelen.

Feest+van+de+liefde
© Han Reindsen

'Ik maak nooit meer plannen', zegt Gea boos. 'Eerst verbieden mijn begeleiders me te trouwen en nu mag ik ook niet samenwonen.' Ik moet even schakelen. Hoe zat het ook alweer? Gea en Guido zijn verliefd. Hij ging in het najaar zelfs op zijn knieën. 'Mogen we bij jullie op de boerderij trouwen?', vroeg Gea stralend. 'In het weiland achter de bijenstal, net naast het ven. Dat lijkt me mooi.' Ons ook.

Gea was dertig jaar geleden ook verloofd geweest, vlak voor ze een brommerongeluk kreeg. Ze lag drie maanden in coma, de bruiloft werd geannuleerd en haar verloofde koos voor een ander leven. Eenmaal ontwaakt snapte Gea dat. 'Hij was nog zo jong.' Door het hersenletsel moest ze alles opnieuw leren en accepteren dat ze nooit de oude zou worden.

Dat Gea nu met een nieuwe lieve man - met eveneens een beperking - een tweede kans kreeg, maakte zoveel goed. In het voorbijlopen pakte ze vaak even mijn hand: 'Ik ben zo gelukkig.'

Wauw, dat gevoel. Ik weet nog goed dat ik ten huwelijk werd gevraagd. Zondagochtend in bed. Nog maar net wakker. Niks geen luchtballon of scène op de Eiffeltoren, maar gewoon wij tweeën. Wel goed voorbereid; de ring lag tussen het beddengoed.

Het gevoel dat iemand je zo speciaal vindt dat hij dat groots wil vieren met iedereen, het gevoel dat je zweeft: dat gun ik elke vrouw. En ik zag in de ogen van Gea dat ze die staat van geluk nu alsnog had bereikt.

Te voorbarig. Na lang overleg raadden haar verzorgers een bruiloft af. Gea zou te kwetsbaar zijn, de liefde te pril. Begrijpelijk en met de beste bedoelingen, maar een zware klap voor Gea. Alweer. 'Maar samenwonen mag toch wel?', vroeg ze haar coach. 'Alleen logeren', antwoordde hij.

'Hij denkt dat ik het niet aankan', briest Gea nu. 'Ik ben toch geen klein kind? Waarom mag ik nooit iets?'

Ik rem en zet de motor af. Troost, maar zwijg. Och, wat had ik Gea die bruiloft gegund. Haar dag, na dat leven vol pijn en tegenslag. Zal ik in de zomer een ander feest organiseren? Naast het ven. Zonder ambtenaar en kerk, maar met taart en champagne. Een dag dat alle liefde wordt gevierd en die van Gea in het bijzonder.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer