Weerstation monitort perceel voor teeltadvies

FieldMate is een weerstation dat op het perceel de temperatuur en relatieve luchtvochtigheid tussen de planten meet. De metingen worden doorgestuurd naar een app op de telefoon.

Weerstation+monitort+perceel+voor+teeltadvies
© Eigen Foto

De app maakt op basis van de metingen een teeltadvies. AppsforAgri uit Tilburg brengt de FieldMate op de markt. De FieldMate heeft een totale lengte van 145 centimeter en gaat 40 centimeter de grond in. Totale hoogte boven maaiveld is 105 centimeter.

De FieldMate heeft sensoren op 25 centimeter boven de grond. Dit maakt het mogelijk om de temperatuur en de relatieve luchtvochtigheid (RV) tussen de planten te meten, precies de plaats waar zieken en plagen kunnen ontstaan. Zo krijgt de teler nauwkeurige informatie voor een goede gewasbescherming.

Bodemtemperatuur

Naast de temperatuur in RV in en boven het gewas meet de FieldMate de bodemtemperatuur op een diepte van 5 en 25 centimeter. Tevens verzamelt de FieldMate data uit externe bronnen op basis van de locatie van het station (neerslag, instraling, wind, weertype). Ook berekend de FieldMate data zoals het dauwpunt en bladnat.

De FieldMate is ontwikkeld met agro-meteorologen. Het weerstation werkt draadloos op het Sigfox LoRaWan netwerk met een landelijke dekking in Nederland en België. Op de gebruiksvriendelijke app krijgen de gebruikers iedere 30 minuten nieuwe informatie over het perceel.

Weerstation

Afgelopen week heeft AppsforAgri de eerste tientallen FieldMates verkocht. De installatie van het weerstation is eenvoudig. De FieldMate heeft een diameter van 50 millimeter en pas in een gat dat is gemaakt met een standaard grondboor met een diameter van 70 millimeter.

AppsforAgri adviseert voor elk perceel of elk gewas een weerstation aan te schaffen. De kosten van een weerstation is 69 euro. Daarnaast zijn er maandelijkse kosten voor een abonnement en gewasbeschermingsmodule.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  14° / 4°
  85 %
Meer weer