Flevoland steunt Lelystadse Boer

Stichting De Lelystadse Boer heeft een innovatievoucher van 10.000 euro gekregen van de Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland.

Flevoland+steunt+Lelystadse+Boer
© Joost de la Court

Nog twee Flevolandse ondernemingen hebben een zelfde stimulans ontvangen. De bedrijven kunnen daarmee een vervolgstap zetten in de ontwikkeling van hun innovatieve project.

In Stichting De Lelystadse Boer gaan zestig boeren in een straal van ongeveer 2,5 kilometer rondom Lelystad Airport de luchthavenfunctie verder benutten. De stichting wil zo de bedreigingen die voortkomen uit de realisatie van het vliegveld om te zetten in kansen.

Hofleverancier

Met de innovatievoucher wordt een project opgepakt dat zich richt op het worden van hofleverancier van lokaal geproduceerd voedsel aan de luchthaven en het aangrenzende bedrijventerrein.

Inmiddels is geïnventariseerd welke producten kunnen worden geleverd. Naast aardappelen en uien zijn dat ook wortel, penen en allerlei koolsoorten. Daarnaast wordt ook melk, kaas, vlees en fruit aangeboden. In het verlengde hiervan wordt nog onderzocht of er ook een mogelijkheid is om vanuit De Lelystadse Boer de inwoners van Lelystad te bedienen.

Kansen creëren

De Lelystadse Boer wil door middel van de sociale en organisatorische innovatie en samenwerking kansen creëren voor het behoud van en het realiseren van arbeidsplaatsen in de Agro & Food sector. Ook denkt de stichting aan mogelijke spin off naar de recreatiesector.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 7°
  95 %
 • Zondag
  8° / 5°
  30 %
 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
Meer weer