%27Optimale+afstemming+nodig+bij+afvoeren+melkkoeien%27
Nieuws
© France Bleu

'Optimale afstemming nodig bij afvoeren melkkoeien'

Voor het uit de productie halen van melkkoeien is een optimale samenwerking nodig tussen alle betrokken melkveehouders, runderslachterijen en overheidsdiensten.

Dat benadrukken LTO Nederland en COV vrijdagmiddag in een gezamenlijk persbericht. Een gelijkmatige afvoer van de dieren en tijdige vooraanmeldingen vanuit de melkveehouders zijn een vereiste om de GVE-reductieregeling te laten slagen.

Volgens Kees Romijn, voorzitter van de vakgroep Melkveehouderij van LTO Nederland, moeten melkveehouders voorkomen dat ze straks hun koeien niet kwijt kunnen en daarvoor een heffing opgelegd krijgen. 'Als je op tijd begint en afspraken maakt met de bedrijven voor het afvoeren van de koeien, kunnen we samen piekperiodes voorkomen en zorgen voor een spreiding van de afvoer.'

Capaciteit

Jos Goebbels, voorzitter van COV, Centrale Organisatie voor de Vleessector zegt dat de slachterijen technisch gezien genoeg capaciteit hebben, maar dat een gelijkmatige aanvoer een absolute voorwaarde is om de dieren daadwerkelijk efficiënt en zorgvuldig te kunnen verwerken.

'Daarnaast moeten er voor de extra aanvoer meer en ter zake deskundig personeel ingezet worden. En moeten de keuringsdiensten opgeschaald en flexibel ingeroosterd kunnen worden. Daarvoor moet het precies passen en kunnen wij het niet gebruiken als rustige en piekperiodes elkaar gaan afwisselen', aldus Goebbels.

Weer

 • Zaterdag
  23° / 13°
  50 %
 • Zondag
  27° / 15°
  30 %
 • Maandag
  28° / 15°
  50 %
Meer weer