Telefoon Werkgeverslijn roodgloeiend

Boeren en tuinders vinden steeds beter de weg naar de Werkgeverslijn land- en tuinbouw. Afgelopen jaar kwamer er in totaal 4.440 vragen binnen, 14 procent meer dan in 2015.

Telefoon+Werkgeverslijn+roodgloeiend
© Berrie Klein Swormink

De toegenomen belangstelling lijkt onder meer veroorzaakt door de vele wettelijk veranderingen rond het werkgeverschap. 'Zoals het afschaffen van de VAR voor zzp'ers, de uitzonderingen op de ketenbepaling in de Wet Werk en Zekerheid en de Wet Aanpak Schijnconstructies waardoor geen inhoudingen en verrekeningen meer mogen plaatsvinden met het loon', aldus Diana Eleveld van de Werkgeverslijn.

Zaken goed regelen

Ze constateert dat werkgeverschap nog nooit zo ingewikkeld was als nu. 'Tegelijkertijd ziet de Werkgeverslijn dat agrarische werkgevers hun zaken graag goed willen regelen. Dit veroorzaakt een stroom aan telefoontjes van boeren en tuinders.'

Een andere oorzaak voor het stijgende aantal vragen ligt bij de nieuwe cao's voor de glastuinbouw en voor de open teelten. 'Een nieuwe cao brengt nieuwe regels en dus veel vragen met zich mee. Daarbij is de cao Glastuinbouw in 2016 flink veranderd met de invoering van een nieuwe arbeidstijdenregeling', zegt Eleveld.

Gratis bellen

De Werkgeverslijn, een initiatief van de LTO-organisaties, kreeg in 2014 in totaal 2.616 vragen binnen. In 2015 steeg dat naar 3.886 en vorig jaar dus naar 4.440. Alle agrarische werkgevers kunnen door een bijdrage van Colland Arbeidsmarkt gratis gebruik maken van de informatielijn.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  4° / 2°
  40 %
 • Dinsdag
  5° / 3°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 2°
  75 %
Meer weer