Albert+Heijn+trots+op+Weidegangtrofee+2016
Nieuws
© nzo

Albert Heijn trots op Weidegangtrofee 2016

Albert Heijn is trots op de Weidegangtrofee 2016, die woensdag tijdens een bijeenkomst in het kader van het Convenant Weidegang in Leeuwarden is uitgereikt. De supermarktketen won de prijs met een royale meerderheid van stemmen.

Bijna het gehele assortiment, waar mogelijk, is overgeschakeld op Weidezuivel.

Henk Sierksma, Senior Category manager Zuivel bij Albert Heijn, mocht de prijs in handen nemen: 'We zijn ontzettend trots dat we hebben gewonnen! We hebben afgelopen jaar al significant veel kaas en zuivelproducten omgezet naar Weidezuivel en streven ernaar om uiteindelijk 100% om te zetten.'

Gamechanger

De organisatie van Convenant Weidegang noemt het een gamechanger binnen de retail en daarom ook een duidelijk signaal van alle ondertekenaars dat Albert Heijn heeft gewonnen.

Behalve Albert Heijn waren Aeres Hogeschool Dronten en Agrifirm Feed genomineerd. Aeres Hogeschool vanwege het aanstellen van een lector Beweiding en daarmee de grote inzet op het inbedden van een beweidingsleerlijn in het curriculum bij zowel Aeres als andere HBO en MBO-instellingen.

Agrifirm Feed levert de meeste WeideCoaches voor het geven van advies en trainen van melkveehouders, was actief in het benaderen van melkveehouders voor het begeleidingstraject van Nieuwe Weiders van Stichting Weidegang en heeft de complete buitendienst getraind in graslandmanagement en weiden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  11° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / 5°
  70 %
 • Woensdag
  6° / 2°
  70 %
Meer weer