LLTB wil stresstest voor watersysteem

LLTB wil dat waterschap Limburg per direct start met het wegwerken van achterstallig onderhoud van beken.

Ook wil de Limburgse belangenbehartiger dat knelpunten door agrariërs en het waterschap gezamenlijk worden vastgesteld en dat er in een gebiedsproces wordt gewerkt aan oplossingen.

De meest opzienbarende wens van de LLTB is dat het waterschap een stresstest laat uitvoert om inzichtelijk te maken hoe het watersysteem reageert bij extreme neerslag. Op basis van deze stresstest zou het waterschap een aanpak moeten opstellen voor de middellange en lange termijn.

Druppel

Dit is op te maken uit de uitgebreide reactie van de LLTB op de actieprogramma's Code Oranje en Op Stoom van het waterschap. Dijkgraaf Patrick van der Broeck van Waterschap Limburg ontving bij de aanbieding van de reactie een grote druppel.

'Deze druppel staat symbool voor de druppel die de beken vorig jaar deed overlopen', zei LLTB-voorzitter Léon Faassen. 'Het afgelopen voorjaar heeft aangetoond dat het watersysteem in Limburg niet is bestand tegen extreme neerslag. De waterlopen zijn veelal door een toegenomen begroeiing en verhoging van de beekbodem niet in staat het water tijdig af te voeren, met alle gevolgen van dien. Dit mag niet meer gebeuren.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer