'Beter schakelen op kleinere volumes'

Snoepfabrikant Holland Foodz uit Oosterhout neemt het zuivelbedrijf Vechtenaer over van het Deense Thise Zuivel. Het bedrijf ziet bij supermarkten groeikansen voor biologische zuivel.

%27Beter+schakelen+op+kleinere+volumes%27
© Archief

Holland Foodz is producent van Oud-Hollands snoepgoed én actief op de zuivelmarkt met onder meer koffiemelk, chocolademelk, drinkyoghurts en slagroom. Het bedrijf uit Oosterhout levert huismerken aan supermarktenketens als Albert Heijn, Jumbo en Superunie. Directeur-eigenaar Jan Harm Spijkervet werkte in het verleden negen jaar bij Campina.

Wat zijn uw plannen met Vechtenaer?

'Vanuit Hardenberg blijft het huidige management onder leiding van Henk Bijl zich richten op de markt voor grootverbruikers. Vanuit Oosterhout gaan wij de supermarkten bedienen. Biologische zuivel is al een aanzienlijke markt. Bij huismerken gaat het nog om kleine volumes. Daarin zijn wij met onze partners beter dan de grote zuivelbedrijven. Die hebben grote productielijnen, waardoor ze minder goed kunnen schakelen op kleinere volumes. Onze verpakkers kunnen dat wel.'

Op welke voornaamste trend spelen jullie in?

'Huishoudens worden steeds kleiner, en dat vertaalt zich in een stijgende verkoop van kleine verpakkingen. In koffiemelk hebben we een populaire 100 milliliter-verpakking die het goed doet. Voor roomboter gaan we steeds meer naar halve pakjes toe.
'Ik verwacht dat deze trend ook zal overslaan naar biologisch.'

Vechtenaer verkoopt producten gemaakt van Deense melk. Ziet u ook kansen voor bio-melk uit Nederland?

'Wij zetten de activiteiten van Thise in Nederland voort. Momenteel gaat dat om zo'n 11 miljoen liter melk. Op termijn verwacht ik een uitbreiding met Nederlandse bio-melk. Want ook bij huismerken zal de herkomst van de melk een grotere rol gaan spelen.'

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer