Staatsbosbeheer+stopt+voorlopig+particuliere+bomenkap
Nieuws
© Archief

Staatsbosbeheer stopt voorlopig particuliere bomenkap

Particuliere houtzagers mogen voorlopig geen bomen meer kappen in de bossen van Staatsbosbeheer. De beheerder schort in heel Nederland de contracten op, meldt RTV Drenthe.

Aanleiding is onder meer het ernstige ongeluk van vorige week in Emmen. Een boom kwam toen terecht op twee mannen die bezig waren de boom om te zagen. Een 58-jarige man uit Hengelo heeft dat niet overleefd.

Volgens Staatsbosbeheer zijn er in Noord-Nederland ongeveer duizend mensen met een contract voor particulier houtzagen. Onderzoek moet aantonen hoe de ongelukken hebben kunnen gebeuren. Hieruit moet blijken of de veiligheidsvoorschriften verder aangescherpt moeten worden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  15° / 6°
  20 %
 • Dinsdag
  17° / 12°
  60 %
 • Woensdag
  18° / 15°
  60 %
Meer weer