NVWA kondigt 450 inspecties aan

Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gaan in 2017 circa 450 inspecties uitvoeren bij boomkwekers en telers van vaste planten en bloemisterijgewassen in de openlucht.

NVWA+kondigt+450+inspecties+aan
© Nieuwe oogst

Bij de inspecties kijken de inspecteurs of de telers zich houden aan de regels voor het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. Met de aangekondigde inspecties wil de NVWA de naleving in de betreffende sectoren verbeteren. Ongeveer 15 procent van de telers kan komend jaar een inspectie verwachten.

De inspecteurs van de NVWA voeren fysieke en administratieve controles uit. Daarnaast kunnen zij monsters nemen van het gewas, de grond of het product. Tijdens inspecties wordt gekeken naar het gebruik van middelen volgens wettelijke voorschriften, de voorraadkast, de spuitlicentie, verplichte registratie en de spuittechniek.

De NVWA voert in 2017 ook gerichte inspecties uit om te kijken of telers zich houden aan specifieke gebruiksvoorschriften. Het betreft onder meer het verbod om bepaalde middelen te gebruiken op percelen langs oppervlaktewater en bijvoorbeeld tijdens de bloei van gewassen.

Gewasmonsters

In de eerste maanden van 2017 richten inspecties zich op de gebruikte gewasbeschermingsmiddelen in het teeltseizoen 2016. Vanaf mei 2017 kijken inspecteurs naar het lopende teeltseizoen. Bij deze inspecties nemen ze eventueel ook gewasmonsters voor onderzoek in het laboratorium op gebruikte werkzame stoffen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  8° / 5°
  20 %
 • Donderdag
  6° / 3°
  10 %
 • Vrijdag
  4° / 0°
  10 %
Meer weer