De Nordmann is de populairste kerstboom

Nordmannen, Blauwsparren en Omorika's.. Bij de maatschap Bruggenkamp in het Drentse Bovensmilde is het de dagen voor kerst een drukte van belang. Vooral de Nordmannen zijn populair. Abko Bruggenkamp: 'Zij houden hun naalden lang vast.'

Bruggenkamp woont achteraf en aan een doodlopende weg. Toch verkoopt hij alleen al 800 bomen aan particulieren. Zijn klanten komen van heinde en ver. Volgens Bruggenkamp komt dit omdat hij het hele jaar door veel aandacht aan de bomen besteedt: 'We knippen ze onder meer vaak bij. Mensen willen hoge bomen, maar niet te breed.'

De verkoop van kerstbomen zit volgens Bruggenkamp in de lift: 'Ik verkoop elk jaar ongeveer 10 procent meer bomen.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  17° / 7°
  10 %
 • Zaterdag
  17° / 10°
  20 %
 • Zondag
  17° / 8°
  10 %
Meer weer