'Roseanna Red heeft geweldig best uier'

Ze is een van de mooiste koeien van Nederland: de achtjarige roodbonte Holsteiner Zeedieker Roseanna Red (v. Advent). Ze won onder meer twee keer het kampioenschap roodbont oud op de HHH-show in Zwolle.

Roseanna Red is niet de eerste koe waarmee haar eigenaar Jacob Wijnker succes heeft. Meerdere dieren van de melkveehouder uit het Noord-Hollandse Avenhorn vielen al in de prijzen. Toch heeft Wijnker geen speciaal geheim voor zijn succes.

'We voeren gras en krachtvoer. We zijn een kleinschalig bedrijf met veertig melkkoeien en geven die graag individuele aandacht. We willen koeien te fokken met een goede melkproductie, maar die ook mooi zijn. Je komt toch liever je bed uit voor mooie koeien, dan voor minder mooie!'

Geweldig uier

Roseanna is weer drachtig en dus zien we haar volgend jaar waarschijnlijk terug in de shows. Wijnker omschrijft Roseanna als een koe met veel uitstraling: 'Ze is vrij foutloos, sterk gebouwd en heeft een geweldig best uier.'

Op het melkveebedrijf in Avenhorn lopen verschillende dochters van Roseanna Red. Ook zij doen het volgens Wijnker goed: 'Haar oudste dochter was in Zwolle reservekampioen in de middenklasse. Haar andere nakomelingen hebben een goede melkproductie met hoge gehalten. Maar is natuurlijk afwachten of ze net zo goed zijn als hun moeder.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 9°
  90 %
 • Dinsdag
  9° / 8°
  90 %
Meer weer