Wintershow in Achterveld in trek

Traditiegetrouw staan de laatste dagen voor de jaarwisseling in Achterveld in het teken van de Wintershow. Rond de tienduizend bezoekers kwamen op het evenement af.

Wintershow+in+Achterveld+in+trek
© Hendrik Begeman

De laatste paar jaar komen de bezoekers helemaal aan hun trekken, want alle drie de Agco trekkermerken zijn nu op dezelfde locatie gevestigd.

Bij Fendt ging de belangstelling uit naar de nieuwe Fendt 1050 Vario Profi Plus. De 500 pk trekker trekt na Agritechnica als een soort popster van show naar show.

De trekker oogt in verhouding tot zijn vermogen niet groot, ondanks zijn bandhoogte van 2,32 meter. De nieuwe Fendt wordt gepresenteerd in de nieuwe 'Nature Green' kleur.

Valtra

Ook frisgroen was het 'racemonster' World Record Edition van Valtra. De Fin Juha Kankkunen heeft in Noord-Finland een recordsnelheid bereikt van 130,165 kilometer per uur met een Valtra T234.

Naar aanleiding hiervan heeft Valtra een gelimiteerd aantal trekkers van deze World Record Edition uitgebracht, waarvan ook één naar ons land. Het is een T234 Versu van 250 pk met een 5-traps powershift en vier groepen.

Op deze trekker kon tot 29 december een bod worden uitgebracht. De firma Donkersgoed in Voorthuizen bracht met 115.000 euro het het hoogste bod uit.

Massey Ferguson

Massey Ferguson had twee highlights. Ten eerste de nieuwe MF 5713 SL, die op de Agritechnica is geïntroduceerd en is onderscheiden als 'The tractor of the year'.

De 5700-serie telt vier trekkers van 100 tot 130 pk. Kenmerkend aan deze trekker is dat hij in zijn SteepNose uitvoering voldoet aan de Tier 4 Final emissienorm.

Aandachttrekker

De andere aandachttrekker was een door de Mechangroep gerestaureerde MF 35 van bouwjaar 1958. Het is een trekker die vorig jaar rond deze tijd door een jury is uitgekozen voor een Extreme Make over.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer