Intentieovereenkomst 1 varkensgeluid getekend

De intentieovereenkomst om te komen tot 1 varkensgeluid is dinsdagmiddag ondertekend. In 2017 moet dat leiden tot één gezamenlijke POV Belangenbehartiging voor alle varkenshouders in Nederland.

LTO Varkenshouderij/LTO Nederland en de regionale LTO-organisaties, Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) en Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) tekenden de overeenkomst. De afspraken daarin moeten eraan bijdragen dat de organisaties structureel, productief en constructief samenwerken.

Groen licht

Maandagavond gingen de leden van de POV tijdens de Algemene Ledenvergadering akkoord met het tekenen van de intentieovereenkomst. In de afgelopen weken gaven de leden van NVV en LTO Varkenshouderij en de besturen van LTO Nederland, LTO Noord, ZLTO en LLTB al groen licht hiervoor.

Nu de intentieovereenkomst is getekend, kunnen de samenwerkende organisaties de plannen voor 1 varkensgeluid verder uitwerken. In de loop van 2017 moet POV Belangenbehartiging een feit zijn en is helder hoe de samenwerking gaat plaatsvinden met de LTO-organisaties.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer