Achterban positief over 1-varkensgeluid

Positief en constructief. Zo kwalificeert Eric Douma, voorman van LTO Varkenshouderij de ledenraadpleegavonden over 1-varkensgeluid. Maandag werd de laatste gehouden in het Limburgse Nederweert.

'De wil om te komen tot één sectorale belangenbehartigingsorganisatie voor de varkenshouderij is groot', zegt Douma. De 'blauwdruk' voor de nieuwe organisatiestructuur is tijdens de avonden voorgelegd aan de achterban van LTO en NVV

Verankering

De vragen van LTO- en NVV-leden hadden vooral betrekking op hoe de nieuwe organisatie lokaal gestalte krijgt en hoe die sectoraal en landelijk verankerd wordt. 'Iedereen is toch gewend om te denken vanuit de eigen structuur', geeft Douma aan.

Ander deel van de vragen had betrekking op de financiën van de nieuw te vormen organisatie en de contributie. De contributie is nog niet bekend, geeft Douma aan. 'Dat wordt de komende maanden verder uitgewerkt.'

Intentieverklaring

Douma verwacht dat de intentieverklaring voor één sectorale belangenbehartiger half december wordt getekend. De algemene ledenvergadering van de NVV heeft zich daarvoor al uitgesproken.

Binnen LTO staat het de komende weken op de agenda van de hoofdbesturen van de onderliggende organisaties en het federatiebestuur van LTO.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer