FrieslandCampina pakt belang Pakistaanse Engro

FrieslandCampina heeft, in samenwerking met de International Finance Corporation van de Wereldbank en de Nederlandse ontwikkelingsbank FMO, een meerderheidsbelang van 51 procent verworven in Engro Foods, de op één na grootste zuivelproducent in Pakistan.

FrieslandCampina+pakt+belang+Pakistaanse+Engro
© Gertjan van der Wal

Binnen deze strategische overeenkomst blijft Engro Corporation een belangrijke aandeelhouder en partner van Engro Foods. Bij deze transactie gaat het om een investering van een totaalbedrag van circa 430 miljoen euro. Engro Foods wordt onderdeel van de business group FrieslandCampina Consumer Products Asia, en blijft onder de eigen naam actief.

FrieslandCampina en Engro Foods willen profiteren van de verschuiving in de markt van gebruik van losse naar verpakte zuivel die naar verwachting in de nabije toekomst zal versnellen als gevolg van de groei van de middeninkomensklasse, de toenemende behoefte aan melk van een hogere kwaliteit alsmede de toenemende verstedelijking.

Strategie

Roelof Joosten, CEO van Koninklijke FrieslandCampina N.V.: 'De samenwerking met Engro Foods zal de route2020 strategie van FrieslandCampina versnellen. Engro Foods biedt ons een basis om op verder te bouwen. Deze acquisitie zal bijdragen aan het creëren van waarde voor onze leden-melkveehouders.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  4° / -3°
  10 %
 • Zondag
  6° / 2°
  20 %
 • Maandag
  8° / 5°
  50 %
Meer weer