LTO: geen sportcomplex bollengrond Egmond

LTO Noord en KAVB hebben het provinciebestuur van Noord-Holland verzocht om niet in te stemmen met een sportcomplex op bollengrond in Egmond aan den Hoef.

LTO%3A+geen+sportcomplex+bollengrond+Egmond
© Jan Jong

LTO Noord Kennemerland en KABV kring Kennemerland deden dit verzoek gezamenlijk, naar aanleiding van een prealabele vraag van gemeente Bergen op 14 oktober.

Bergen vraagt de provincie om in te stemmen met de aanleg van een nieuw sportcomplex op de bollengrond aan de Egmonderstraatweg/Tijdverdrijfslaan in Egmond. Deze dient als onderkomen voor drie fuserende Egmondse voetbalclubs.

Bollengrond

LTO en KAVB werpen tegen dat hiermee de meest kostbare bollengrond uit de regio verloren gaat en dat deze bollenlocatie een uitstekend visitekaartje is voor het toerisme.

Ook stellen de organisaties dat de locatie in de Provinciale Ruimtelijke Structuurvisie 2040 is vastgelegd als bollenconcentratiegebied.

Planologische zekerheid

In het Coalitieakkoord Ruimte voor Groei belooft de provincie planologisch zekerheid aan de agrarische sector, stellen LTO en KAVB. Verder verwijzen zij naar een ander sportcomplex als geschiktere locatie voor de fusieclub.

•Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Midden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer