Boer+mist+bij+breedband+in+Oostelijk+Flevoland
Nieuws
© Provincie Noord-Holland

Boer mist bij breedband in Oostelijk Flevoland

De VVD-fractie in Provinciale Staten van Flevoland wil een betere afweging kunnen maken bij het al dan niet ondersteunen van het aanleggen van een glasvezelnetwerk in het buitengebied van Oostelijk Flevoland. In januari dient zij daartoe een motie in.

Volgens fractielid Theo Vulink wordt het belang van de landbouw nu onvoldoende meegewogen. In een onderzoek dat de provincie onlangs liet uitvoeren, wordt gesteld dat de landbouw 10 procent van het totaalaantal aansluitingen omvat in Oostelijk Flevoland, maar wel relatief duur is om aan te sluiten.

'De behoefte van de recreatie wordt uitgebreid toegelicht in het onderzoek, maar die van de landbouw komt onvoldoende in beeld. Snel internet is een basisvoorziening geworden, niet alleen voor burgers, maar zeker ook voor bedrijven. Agrarische bedrijven kunnen niet functioneren zonder zo'n snelle verbinding.' Vulink schat in dat er een meerderheid is voor de motie.

Regisseur

De VVD-fractie wil dat de provincie zich maximaal inspant om een goede afweging te kunnen maken. 'Er is daarnaast meer regie nodig van de provincie.' Gemeente Dronten is bezig met het uitrollen van een draadloos netwerk, de provincie mikt op glasvezel.

Ook volgens voorzitter Henk Noome van LTO Noord Oostelijk Flevoland gaat het onderzoek nog voorbij aan het grote belang voor agrarische bedrijven bij een stabiele breedbandverbinding.

Weer

 • Donderdag
  11° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
 • Zaterdag
  13° / 7°
  10 %
Meer weer