Middelen tegen plantenziekten geen biocide

?Is een biocide dat gebruikt wordt om bijvoorbeeld een kas of teeltruimte te ontsmetten een biocide of een gewasbeschermingsmiddel? Een gewasbeschermingsmiddel, vindt ook het Ctgb.

Middelen+tegen+plantenziekten+geen+biocide
© Nieuwe Oogst

De Europese Commissie heeft aangegeven middelen die gebruikt worden om gewassen te beschermen te beschouwen als gewasbeschermingsmiddelen. Het doel van de inzet van het middel krijgt daarmee meer gewicht dan de claim op het middel. Het College toelating gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) volgt deze lijn.

Desinfectietoepassingen met als doel gewassen te beschermen tegen plantenziekten, moeten dus worden beoordeeld onder de gewasbeschermingsverordening. Dit betreft bijvoorbeeld middelen voor desinfectie van lege ruimten voor de kweek van consumptie- en siergewassen en paddenstoelen of van apparatuur om pootaardappels en andere land- en tuinbouwgewassen te rooien, transporteren of verwerken.

Alternatieven

Om toelatinghouders de gelegenheid te geven de gewasbeschermingstoepassingen van deze middelen aan te vragen onder de gewasbeschermingsverordening, is besloten deze toepassingen van het etiket van het biocide te halen op het moment van herregistratie van het middel.

Deze herregistratie vindt twee tot drie jaar na publicatie van het goedkeuringsbesluit van de werkzame stof plaats. Dit biedt gebruikers ook de gelegenheid alternatieven te zoeken.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer