Kamer+vraagt+meer+geld+voor+kleine+windmolenprojecten
Nieuws
© Windunie

Kamer vraagt meer geld voor kleine windmolenprojecten

De Tweede Kamer wil dat kleinschalige projecten voor de opwekking van windenergie een hogere SDE+ subsidie krijgen dan grootschalige projecten. Een motie van de PvdA die daarom vraagt is met ruime meerderheid aangenomen.

Kamerlid Jan Vos diende vorige week de motie in. Hij maakt zich zorgen over de verwachting dat de komende tijd oude windmolens met een totaal vermogen van ongeveer 1.300 Mw buiten gebruik gesteld zullen worden. Als die niet vervangen worden, komen volgens hem de doelstellingen van het energieakkoord in gevaar.

Een speciale SDE+ categorie met een hoger subsidietarief zou de voortzetting van kleinschalige windprojecten sterk bevorderen, meent Vos. Daarom vroeg hij minister Henk Kamp (EZ) daar werk van te maken.

Kamp wil niet

Kamp voelde er niets voor. 'Ik denk dat we ervoor moeten zorgen dat het geld dat we investeren in windmolens op land, zo veel mogelijk elektriciteit oplevert. En we moeten voorkomen dat we te veel windmolens neerzetten en dat die te veel subsidies nodig hebben', aldus de bewindman.

Veel fracties in de Tweede Kamer blijken niet tevreden met dat antwoord. De motie van Vos is dinsdag aangenomen. Het is nog niet bekend hoe minister Kamp hier mee om zal gaan.

Weer

 • Donderdag
  6° / 1°
  30 %
 • Vrijdag
  4° / 2°
  50 %
 • Zaterdag
  7° / 2°
  40 %
Meer weer