AgriFoodTech Platform houdt vakcongres in Den Bosch

Op donderdag 14 december vindt in Den Bosch een vakcongres plaats dat wordt georganiseerd door het AgriFoodTech Platform. In de Brabanthallen buigen ondernemers, onderzoekers en overheidsvertegenwoordigers zich gezamenlijk over sociale en technologische innovatie om het huidige voedselsysteem toekomstbestendig te maken.

AgriFoodTech+Platform+houdt+vakcongres+in+Den+Bosch
© Koen van Wijk

Centraal staan de uitdagingen van de komende decennia: het voeden van een groeiende wereldbevolking, het bestrijden van honger en voedselverspilling en omgaan met klimaatverandering. Om die uitdagingen op een goede manier aan te gaan zijn innovatie oplossingen nodig die het voedselsysteem optimaliseren.

Tijdens het vakcongres 'Van maatschappelijke uitdagingen naar innovatieve oplossingen' sleutelen boeren, voedselverwerkers, techneuten en maatschappelijke partners aan het voedselsysteem van morgen. Een van de sprekers tijdens het congres is Joris Lohman van Slow Food.

Innovaties breken systeem open

Lohman stelt dat de problemen in het voedselsysteem het symptoom zijn van een verkeerd georganiseerd systeem. 'Innovaties op basis van nieuwe technologie kunnen het vastgelopen systeem openbreken.'

Diverse gastsprekers van onder meer IBM, Wageningen UR, Urgenda en bedrijven uit de agri-, food- en technologiesector praten dedeelnemers bij bij over de nieuwste technologische innovaties op het gebied van gezonde voeding, voedselverspilling en klimaat. In het middagprogramma komen Bob Hutten (Hutten Catering/Verspillingsfabriek) en Meiny Prins (Priva) aan het woord. Staatssecretaris Martijn van Dam (EZ) sluit de dag af.

AgriFoodTech vakbeurs

Het congres vindt gelijktijdig plaats met de AgriFoodTech vakbeurs, eveneens in de Brabanthallen, op 14 en 15 december. De vakbeurs is een grote werkplaats met 125 bedrijven die hun robots en machines tonen. Er zijn veel noviteiten in de dierlijke en plantaardige teelten, zoals slimme meters, precisietechnieken en automatische robots. Meer informatie is te vinden op de website van AgriFoodTech Platform. Daar kan men zich ook inschrijven voor het congres waar boeren en tuinders nadrukkelijk voor worden uitgenodigd.

Het AgriFoodTech Platform is een initiatief van LTO Nederland, FNLI, FME en 4TU, het verbond van de vier technische universiteiten in Nederland. Het AgriFoodTech Platform wordt ondersteund door het Ministerie van Economische Zaken.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 9°
    65 %
Meer weer