Uiensector vraagt tijd voor beoordeling kiemremmer

GroentenFruit Huis en LTO Nederland vragen betrokken overheden en autoriteiten in Europa om de procedure voor herbeoordeling van de kiemremmer maleïne hydrazide (MH) te verlengen.

Verlies van MH beschouwen de organisaties als de doodsteek voor de exportpositie van Nederlandse uien. In een persbericht doen zij een noodoproep om de cruciale kiemremmer te behouden. Een lang exportseizoen en de bereikbaarheid van verre exportbestemmingen staat of valt met de beschikbaarheid van een goede kiemremmer, stellen GroentenFruit en LTO.

Momenteel ligt een concept beoordelingsrapport van EFSA bij de Europese Unie. Daarin heeft de voedselautoriteit vanwege de herbeoordeling van MH enkele aanvullende vragen gesteld. Als die vragen onbeantwoord blijven, zal de EU niet opnieuw een toelating verlenen. De huidige toelating loopt eind oktober 2017 af.

Dossiers compleet maken

Eventueel uitstel van de procedure geeft toelatinghouders de kans om onderzoeken af te ronden en alle vragen te beantwoorden. Daarmee kunnen ze de dossiers voor de beoordeling van de toelating compleet maken. GroentenFruit Huis en LTO Nederland vinden dat de toelatinghouders de tijd moeten krijgen om deze informatie aan te leveren.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer