Steun+nodig+voor+behoud+MH
Nieuws
© Koos van der Spek

Steun nodig voor behoud MH

Bayer zoekt actieve marktsteun om het belang van het kiemremmingsmiddel maleïne hydrazide (MH) voor de Nederlandse uienteelt te onderstrepen. Op dit moment loopt er een Europese herregistratieprocedure.

De actieve stof maleïne hydrazide wordt in Nederland onder andere onder de merknamen Royal MH en Crown MH op de markt gebracht. 'Deze middelen zijn essentieel voor kiemremming van uien die bestemd zijn voor lange bewaring. Voor aardappelen zijn er meer mogelijkheden', zegt Luc Remijn van Delphy.

Bij de herregistratie wordt het dossier naar de laatste kennis van de wetenschap vernieuwd. Probleem is dat vragen die op het laatste moment zijn gesteld, niet op tijd kunnen worden beantwoord. Een discussie met autoriteiten is gepland op 6 en 7 december. Er wordt dan nog geen definitief besluit verwacht.

Europese toelating

De Europese toelating voor de actieve stof verloopt per 31 oktober 2017. Voor volgend jaar verandert er dus niets in de toelating voor maleïne hydrazide en kan het product gewoon worden toegepast.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  7° / 0°
  10 %
 • Dinsdag
  8° / 3°
  50 %
 • Woensdag
  8° / 2°
  70 %
Meer weer