Landelijke+Landbouwnormen+voor+25e+keer+vastgesteld
Nieuws
© Peter Smit

Landelijke Landbouwnormen voor 25e keer vastgesteld

LTO Nederland heeft samen met de Belastingdienst en het Ministerie van Financiën voor de 25e keer de Landelijke Landbouwnormen 2016 vastgesteld.

De Landelijke Landbouwnormen zijn normbedragen die door agrarische ondernemers of hun fiscale adviseurs bij de bepaling van de jaarwinst moeten worden toegepast in de fiscale aangifte. De agrarische sector heeft als enige sector deze afspraken met de Belastingdienst. Met deze normen worden discussies voorkomen tussen agrarische ondernemers en/of zijn fiscaal adviseur en de Belastingdienst over de waarde van bijvoorbeeld een koe, varken of fruitopstanden of afschrijving van landbouwmachines.

Speelveld

'Wij zijn blij dat we samen met de inzet van de leden van de VLB ieder jaar de Landelijke Landbouwnormen met de Belastingdienst kunnen afspreken. Deze dragen bij aan vereenvoudiging van de fiscale aangifte en aan een gelijk speelveld voor onze leden', aldus Léon Faassen, interim voorzitter van LTO Nederland.

Negen werkgroepen dragen bij aan de voorbereiding voor de landelijke landbouwnormen. Deze groepen zijn samengesteld uit vertegenwoordigers van de Belastingdienst en het landbouwbedrijfsleven. LTO Nederland, de Belastingdienst, SRA (Samenwerkende Registeraccountants en accountants-administratieconsulten), de TAAK (Tuinbouw Accountants en Administratie Kantoren) en VLB (Vereniging van Accountants- en Belastingadviesbureaus) hebben deelgenomen aan het overleg over de landbouwnormen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  5° / 1°
  40 %
 • Vrijdag
  7° / 0°
  40 %
 • Zaterdag
  7° / 4°
  20 %
Meer weer