Drainagevergunning Veluwe aangevochten

Het beheerplan voor Natura 2000-gebied Veluwe moet geen onnodige beperkingen aanbrengen aan het vervangen van bestaande drainage buiten het begrensde natuurgebied. Dat schrijft LTO Noord regio Oost in een zienswijze op het concept-bestemmingsplan.

Provincie Gelderland wil in het beheerplan voor het gebied toch een vergunning instellen als bestaande drainage op dezelfde diepte wordt vervangen. LTO Noord is het hier niet mee eens. Als vervanging niet leidt tot een groter drainerend effect, dan zijn er ook geen negatieve effecten en is een vergunning niet aan de orde, stelt regiomanager Ivar Bisseling van LTO Noord in de zienswijze.

Mocht de bestaande drainage nu al tot ontoelaatbare effecten op de natuur leiden, dan moet deze worden opgenomen in het maatregelenpakket rond het beheerplan. 'Als deze drainage dan wordt beëindigd, dient de ondernemer schadeloos te worden gesteld', aldus Bisseling.

Bestaand gebruik

Eerder al stelde LTO Noord dat al het bestaand gebruik vergunningvrij moet blijven. Dat wordt overigens ook door de provincie onderschreven. Zoals het er nu naar uitziet komt er alleen een vergunningplicht voor de teelt van bollen langs kwetsbare watergangen. LTO Noord vindt dat hier een melding van deze activiteiten voldoende is. Aan de teelt worden al strenge milieu-eisen gesteld.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer