LTO wil bezuiniging misdaadpreventie terugdraaien

De bezuiniging die het kabinet heeft gepland op uitgaven voor criminaliteitspreventie, moet worden teruggedraaid. Die oproep doet een groot aantal organisaties, waaronder LTO Nederland, aan de Tweede Kamer.

LTO+wil+bezuiniging+misdaadpreventie+terugdraaien
© Nieuwe Oogst

Deze week behandelt de Kamer de begroting van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Minister Ard van der Steur heeft in zijn begroting voor 2017 een korting opgenomen van 2,5 miljoen euro op de uitgaven voor het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV).

Dat is 38 procent van de totale subsidie aan deze stichting die de afgelopen jaren onder meer de gratis veiligheidsscans voor land- en tuinbouwbedrijven verzorgde.

Petitie aangeboden

Dergelijke activiteiten zullen in de toekomst nog maar heel beperkt plaats kunnen vinden. Het voorkomen van diefstal en andere vormen van criminaliteit komt onder druk te staan. Dinsdag is daarom in de Kamer een petitie aangeboden die vraagt de voorgenomen bezuiniging te heroverwegen.

De petitie is ondertekend door het CVV, maar ook door veel andere betrokken organisaties. Zo steunen de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, Koninklijke Horeca Nederland, Transport en Logistiek Nederland, Slachtofferhulp Nederland en LTO Nederland de oproep aan de Haagse politiek.

Succesvolle ondersteuning

De ondernemersorganisaties VNO en MKB Nederland wezen er vorige week in een brief aan minister Van der Steur op dat eerder ook al flink bezuinigd is. 'Het is in onze ogen onbegrijpelijk dat er dit jaar verder wordt bezuinigd op succesvolle en gewaardeerde ondersteuning bij preventie', aldus de brief.

'Door deze bezuinigingen kunnen acties, pilots en projecten niet worden uitgevoerd. Door het wegvallen van kennisoverdracht en ondersteuning zal preventie alleen maar afnemen. Hierdoor worden criminelen in de kaart gespeeld', menen de ondernemersorganisaties.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer