Grote vraag drijft koers HZPC-certificaten op

Een gering aanbod en een grote vraag heeft de koers van HZPC-certificaten flink opgedreven. De certificaatkoers werd vastgesteld op 150,60 euro.

Grote+vraag+drijft+koers+HZPC%2Dcertificaten+op
© Hilde Boelema

Deze laatste halfjaarlijkse beursdag zijn 5.447 certificaten verhandeld, wat slechts 0,7 procent is van het totale aantal van 783.725 uitstaande certificaten.

HZPC-topman Gerard Backx: 'Het certificaat-aanbod is gering. Dat aanbod is vaker zo laag geweest, maar deze beursdag gebeurt dat in combinatie met de hoogste vraag ooit.'

De stijging van de koers was maximaal. 'Bij de huidige prestaties van het bedrijf, blijkt het HZPC-certificaat een uitstekend beleggingsalternatief. Aangesloten telers en medewerkers behouden graag hun positie in ons bedrijf', zegt Backx.

Maximaal 10 procent

De koers van HZPC steeg wederom met de maximale 10 procent. De certificaatkoers is sinds mei 2010 dertien maal met de maximale 10 procent gestegen en eenmaal met ruim 9 procent.

HZPC organiseert tweemaal per boekjaar, in mei en november, een certificaat-handelsdag voor aangesloten kwekers en pootgoedtelers, en voor HZPC-medewerkers in de landen waar HZPC actief is.

De beursdag wordt door een bank begeleid. Er wordt sinds kort gebruik gemaakt van een online platform voor de aan- en verkoop van certificaten.

Prijsvorming

De waarde van het 'Certificaat van Aandeel HZPC' wordt bepaald door vraag en aanbod. De eerste certificaten werden in het boekjaar 1999/2000 verhandeld tegen een prijs van 24 euro.

De eerstvolgende beursdag zal plaatsvinden in mei 2017.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer