Modern lab voor miniknollen van HZPC in India

De joint venture Malindra HZPC heeft vrijdag een modern laboratorium voor de productie van miniknollen geopend in India.

Modern+lab+voor+miniknollen+van+HZPC+in+India
© HZPC

De opening werd verricht door Fons Stoelinga, de Nederlandse ambassadeur in India. De locatie van het laboratorium is vlak bij de stad Chandigarh in de provincie Punjab in Noord-India.

Malindra HZPC is een joint venture van HZPC en Mahindra Agri Solutions Limited. Deze laatste onderneming houdt zich in India bezig met het ontwikkelen technologische oplossingen voor de landbouw.

Aeroponicstechniek

De nieuwe faciliteit is bedoeld voor de productie van hoogwaardige miniknollen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de aeroponicstechniek. De productie vindt plaats in een gesloten omgeving, waarbij onder meer de nutriënten worden toegediend via een watersysteem.

Het laboratorium heeft een productiecapaciteit van 3 miljoen miniknollen op jaarbasis. Volgens de planning moeten de eerste miniknollen in januari 2017 worden afgeleverd. Mahindra HZPC wil in India zes HZPC-rassen op de markt brengen voor zowel de verwerkende industrie als voor de verse consumptie.

Profiteren van genetica

HZPC-directeur Gerard Backx was ook in India bij de opening van het laboratorium aanwezig. Hij vertelt dat met deze nieuwe faciliteit de productie van miniknollen behoorlijk kan worden opgeschroefd. 'Zo kunnen meer aardappeltelers profiteren van onze genetica. Omdat we naar India geen pootgoed mogen exporteren, zijn we afhankelijk van de lokale productie van miniknollen', legt Backx uit.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 6°
  55 %
 • Zondag
  11° / 5°
  60 %
 • Maandag
  10° / 3°
  5 %
Meer weer