%2715+miljoen+voedselagenda+niet+weghalen+bij+innovatie%27
Nieuws
© ©TWAN WIERMANS FOTOGRAFIE

'15 miljoen voedselagenda niet weghalen bij innovatie'

LTO Nederland vindt het onbegrijpelijk dat staatssecretaris Martijn van Dam (EZ) voor de voedselagenda 15 miljoen euro zoekt bij bestaande innovatiegelden voor onder andere duurzame veehouderij en duurzame plantaardige productie.

Bestaande investeringen en subsidies voor innovaties en verduurzaming mogen niet verminderd worden, stelt LTO. Deze zijn immers noodzakelijk om in de toekomst veilig en duurzaam voedsel te produceren, op een wijze die recht doet aan maatschappelijke behoeften.

Ook SGP-Kamerlid Elbert Dijkgraaf vindt dat Van Dam geen innovatiegelden moet uittrekken 'voor een vage voedselagenda. Elbert Dijkgraaf: 'Daar gaat de SGP niet in mee. De grootste verduurzamingsopgave ligt bij de primaire producent. Ik vind dat juist op dat vlak innovatie en kennisontwikkeling nodig is.'

In de begroting voor Economische Zaken heeft staatssecretaris Van Dam zijn voedselagenda aangekondigd, waarmee hij duurzaamheid, transparantie en voedseleducatie wil vergroten. LTO Nederland juicht dit wel toe. Dit zijn maatschappelijke thema's waarin agrarische ondernemers kansen zien om verder te ontwikkelen, meldt LTO.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  16° / 12°
  10 %
 • Vrijdag
  15° / 10°
  70 %
 • Zaterdag
  14° / 10°
  50 %
Meer weer