Door+samenwerking+meer+diensten+voor+telers
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Door samenwerking meer diensten voor telers

AppsforAgri in Tilburg heeft het agro meteorologisch bureau Nieveen & Bouma Agro Weather Services (NBAWS) in Duiven op 1 november overgenomen.

NBAWS heeft in de afgelopen jaren veel oplossingen ontwikkeld voor het berekenen van ziektedruk en de optimale inzet van gewasbeschermingsmiddelen. De meteorologische kennis van NBAWS en de IT-kennis van AppsforAgri is het mogelijk meer slimme producten en diensten te leveren voor de landbouw.

NBAWS is gespecialiseerd in de invloed van het weer op gewasbescherming en de ontwikkeling van ziekten, plagen en onkruiden. NBAWS werkt onder andere voor OCI Agro, Agrifirm, Adama, Van Oers United, WeatherOnline LTD en 365FarmNet.

Ziektedruk

Sinds de oprichting in 2007 zijn er voor meer dan 25 gewassen modellen ontwikkeld die de ziektedruk in kaart brengen. Voor een aantal gewassen geeft het bedrijf ook adviezen voor het benodigde toepassingsmoment van gewasbeschermingsmiddelen.

Bijzonder is het SprayWeatherWise model waarmee de optimale effectiviteit en toepassingsmoment voor gewasbeschermingsmiddelen wordt berekend. Het SprayWeatherWise model levert zowel financiële als duurzame voordelen op voor gebruikers en leveranciers van gewasbescherming.

Erno Bouma, directeur NBAWS: 'Omdat de ontwikkelingen snel gaan, hebben we aansluiting gezocht bij een strategische partner. We kunnen nu meer tijd vrijmaken voor R&D en ons richten op het ontwikkelen van nieuwe kennis en innovaties voor de landbouw.'

Webapplicaties

AppsforAgri is specialist in het ontwikkelen van apps en webapplicaties voor agrarische toepassingen. Het bedrijf is de afgelopen jaren sterk gegroeid en werkt voor internationale agribusiness bedrijven zoals Friesland Campina, Nutreco, Bayer en OCI.

Met de overname van NBAWS ontwikkelt AppsforAgri nu kennis en informatie voor telers, adviesorganisaties en agribusiness bedrijven in de vorm van apps, webservices en sensoren.

Weer

 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  6° / 1°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 1°
  20 %
Meer weer