Meest+innovatieve+boer+ter+wereld+komt+naar+Nederland
Nieuws
© Eigen Foto

Meest innovatieve boer ter wereld komt naar Nederland

Joel Salatin, de meest innovatieve boer ter wereld, komt op 22 november naar Den Bosch om mee te werken en te denken hoe Nederland een meer natuurlijk landbouwsysteem kan ontwikkelen.

De Amerikaanse boer en schrijver Joel Salatin werd in 2011 door TIME Magazine uitgeroepen tot de meest innovatieve boer ter wereld. Hij heeft zich gespecialiseerd in het toepassen van een zo natuurlijk mogelijk landbouwsysteem met een vruchtwisseling van gewassen, dieren, struiken en bomen wat een antwoord is voor uitdagingen op het gebied van bodemvruchtbaarheid en productiviteit, biodiversiteit, klimaat, de gezondheid van consumenten en last but not least: de bestaanszekerheid van boeren.

Natuurlijke landbouw staat centraal op de netwerkdag natuurlijke landbouw die plaatsvindt op dinsdag 22 november in Den Bosch. ZLTO-vakgroep Biologische Landbouw is bij de organisatie van deze netwerkdag betrokken en nodigt alle leden uit voor deze netwerkdag. De bijeenkomst is praktisch van opzet, met concrete voorbeelden van boeren in diverse presentaties, themaworkshops en werksessies.

Balans

Bijzonder aan de aanpak van Salatin is dat naast een hoge productie, het systeem duurzaam is. Anderhalf jaar geleden was hij al eens in Nederland. Naar aanleiding van dat bezoek is het netwerk 'natuurinclusieve landbouw' voortgekomen. In dat verband komt hij nu weer naar Nederland. Hij gaat met geïnteresseerden verder werken richting het vinden van een betere balans tussen landbouw en natuur op het bedrijf.

Aanmelden kan tot 16 november via de website van natuurinclusieve landbouw. Hier vindt u ook meer informatie over het onderwerp en de netwerkdag.

Ondernemers die willen pitchen, kunnen zich hiervoor aanmelden via info@natuurinclusievelandbouw.nl met daarbij een motivatie. Uit de aanmeldingen kiest de organisatie vier ondernemers die mogen pitchen.

Salatin is op 21 november te gast bij Van Hall Larenstein in Leeuwarden. Daar is het onderwerp de toekomst van de mlekveehouderij. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via dezelfde website.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 10°
  20 %
 • Vrijdag
  17° / 11°
  70 %
Meer weer