Knaagdierbeheersing+binnen+via+spuitlicentie
Nieuws
© pixabay

Knaagdierbeheersing binnen via spuitlicentie

Het is binnenkort weer mogelijk om middels een KBA-kennisbijeenkomst een aantekening voor knaagdierbeheersing binnen te krijgen op de spuitlicentie.

Begin dit jaar heeft Bureau Erkenningen dit tijdelijk stopgezet. Het gaat overigens enkel om de beheersing in bedrijfsgebouwen.

Na overleg tussen de ministeries van EZ, I&M en het College voor de Toelating van Gewasbeschermingsmiddelen en Biociden (CTGB) is besloten om te kiezen voor twee type licenties,meldt het Prinsentuin College in Breda.

Strenge voorwaarden

Eén licentie is voor de inzet van anticoagulantia (antistollingsmiddelen) buiten. Dit mag enkel onder strenge voorwaarden, omdat er geen schade aan milieu en omgeving kan ontstaan. Hiervoor komt er een cursus. Momenteel ontwikkelt Bureau Erkenningen de lesstof en het examen hiervoor.

De andere licentie, voor het gebruik van rodenticiden binnen, is voor spuitlicentiehouders door het volgen van één verlengingsbijeenkomst te verkrijgen.

Examen zonder licentie

Ondernemers die geen spuitlicentie hebben, zullen voor de aantekening een examen moeten afleggen. Deze examens kunnen vanaf 12 december weer worden afgenomen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  16° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
Meer weer