Bos past niet zomaar in Groene Hart

Openheid is één van de kernkwaliteiten van het Groene Hart die we moeten koesteren. Dat betekent dat bossen lang niet overal passen. Dat is de reactie van Stichting Groene Hart op het Actieplan Bos en Hout van Staatsbosbeheer.

Het open landschap van het Groene Hart is nog steeds de verbeelding van een oeroud Hollands landschap voor de burger. We moeten zeer zorgvuldig omspringen met de weidsheid die op veel plekken in het Groene Hart te beleven is, vindt de Stichting Groene Hart.

De stichting waardeert de bijdrage van het plan aan de beperking van de CO2-problematiek, maar stelt dat bosbeheer en bosuitbreiding gaat over veel meer dan houtproductie.

Landgoederen

Bosuitbreiding vraagt om afgewogen planologische keuzes en optimale betrokkenheid van omwonenden om goed om te kunnen springen met het spanningsveld tussen de verschillende belangen die spelen volgens de organisatie.

Stichting Groene Hart ziet wel ruimte voor uitbreiding van het bosareaal in het Groene Hart. Maar dan op passende plekken aansluitend bij de ontstaansgeschiedenis van het gebied, waar eertijds de landgoederen waren te vinden. Daarbij wijst ze erop dat natuur en recreatie dan naast houtproductie ook een doel zijn.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer