Europees groen licht voor CETA

Er is groen licht voor het CETA-handelsverdrag tussen de Europese Unie (EU) en Canada. Dat maakte EU-voorzitter Slowakije gisteravond bekend.

Europees+groen+licht+voor+CETA
© Koen van Wijk

Minister Lilianne Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking is tevreden dat er nu unanieme steun binnen de EU is voor CETA.

'Dit verdrag is goed voor onze werknemers, consumenten en mkb'ers: prijzen gaan omlaag, bedrijven krijgen nieuwe en betere toegang tot een markt van 35 miljoen mensen en consumenten hebben meer te kiezen.'

Economisch voordeel

CETA biedt volgens de bewindsvrouw niet alleen economisch voordeel. 'We gaan met Canada samenwerken op belangrijke onderwerpen als duurzaamheid, arbeidsrechten en dierenwelzijn. CETA staat hiermee voor duurzame handel en een betere verdeling van de winsten van economische groei.'

Nu alle EU-lidstaten akkoord zijn met CETA kan de officiële handtekening worden gezet. Het Slowaaks voorzitterschap zal dit aanstaande zondag namens de Unie doen. Daarna zal het verdrag worden voorgelegd aan het Europees Parlement en kan het voorlopig worden toegepast.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 8°
  95 %
 • Zondag
  8° / 5°
  20 %
 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
Meer weer