Kamer+wil+snel+handelsverdrag+met+Canada
Nieuws
© Jan van Liere

Kamer wil snel handelsverdrag met Canada

Europa met het principeakkoord met Canada over vrijhandel zo snel mogelijk omzetten in een definitieve overeenkomst. Die wens legt een meerderheid van de Tweede Kamer neer bij het kabinet.

Dinsdag stemde de Kamer over een motie van Fred Teeven (VVD) die vraagt om haast te maken met het zogenoemde CETA-verdrag. Argument is met name dat de afspraken tussen EU en Canada bijdragen aan een eerlijker wereldhandel.

Voordelen mkb

In een Kamerdebat over CETA benadrukte Teeven vorige week dat het vrijhandelsverdrag met Canada juist voor het midden- en kleinbedrijf voordelen oplevert. Producten hoeven maar één keer te worden gekeurd, onnodig transport vervalt en opslagkosten gaan omlaag.

Bij de stemming kreeg de motie steun van VVD, PvdA en CDA en enkele kleine fracties. Dat was genoeg voor een ruime meerderheid.

Zorgvuldigheid voorop

Handelsminister Ploumen is bereid om aan te dringen op spoed bij de afrondende besprekingen. 'Maar we volgen wel keurig alle procedures.Zorgvuldigheid staat voorop, want je kunt maar één keer ja zeggen.'

Weer

 • Woensdag
  17° / 15°
  70 %
 • Donderdag
  12° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
Meer weer