Reddingsactie+voor+bloemkolen
Nieuws
© De Streekboer

Reddingsactie voor bloemkolen

Verkooporganisatie De Streekboer zet zaterdag een grote actie op touw voor het redden van zestigduizend bloemkolen met een vlekje van biologische groenteteler Reinder de Jong in Pietersbierum. Dat meldt de Leeuwarder Courant.

De Jong vreesde zestigduizend bloemkolen te moeten vernietigen omdat er een geel vlekje op zit en ze daardoor vrijwel onverkoopbaar zijn

De Streekboer heeft iedereen uitgenodigd om zaterdag in de Blokhuispoort in Leeuwarden mee te denken. Met een tot bloemkoolexpress omgebouwde bestelbus gaat de club actievoeren. Er wordt al gewerkt aan bijzondere recepten zoals het bakken van bloemkoolpatat.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  21° / 18°
  20 %
 • Zondag
  26° / 14°
  70 %
 • Maandag
  24° / 15°
  60 %
Meer weer