Eerste winterbloemkool Restaurant Natuurlijk
Met de overhandiging van de eerste Nederlandse winterbloemkool van dit jaar is het startschot gegeven voor het Nederlandse seizoen voor vollegrondsgroenten.

Niels Gouda en Martijn Wittebrood, eigenaar en chef-kok van restaurant Natuurlijk in Egmond aan Zee, hebben dit jaar de eerste winterbloemkool ontvangen uit handen van Christian Buijsman en Jack Weel van Dé Telers.
Deze actie van Dé Telers wordt een jaarlijks terugkerend evenement waarmee het startschot wordt gegeven van het Nederlandse vollegrondsgroenteseizoen.
Winterbloemkool
Winterbloemkool is een bloemkool van Nederlandse bodem die in augustus wordt gezaaid, overwintert en afhankelijk van het weer in de winter en in het voorjaar rond april geoogst kan worden.
Als het weer meewerkt is winterbloemkool de eerste vollegrondsgroente van het jaar.
Dé Telers
Acht telers van vollegrondsgroenten uit Westfriesland hebben zich verenigd onder de naam Dé Telers. Gezamenlijk worden de verschillende producten op de markt gebracht en sinds 2013 werken ze samen met Vers 24/7 van DeliXL.
Verder zijn ze bezig met het ontwikkelen van nieuwe toepassingen voor groente. 'We willen nieuwe eetmomenten creëren voor onze groenten', geeft Christian Buijsman van Dé Telers aan.
Tevens wordt er met verschillende zaadbedrijven samengewerkt voor wat betreft innovatie en ontwikkeling van nieuwe groentegewassen.
Bekijk meer over:
Lees ook
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners


Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-
Case IH PUMA 165MC
2019, P.O.A.
-
Case IH International Tractor Farmall 120C (BS) #693881
Gebruikt, P.O.A.
-
John Deere Zitmaaier / tuintrekker Maaidekken (HG) #65626
Gebruikt, P.O.A.
-
New Holland T4.85
2016, P.O.A.
Weer
-
Zondag21° / 5°0 %
-
Maandag21° / 5°10 %
-
Dinsdag21° / 5°10 %