Eerste+winterbloemkool+Restaurant+Natuurlijk
© De Telers

Eerste winterbloemkool Restaurant Natuurlijk

Met de overhandiging van de eerste Nederlandse winterbloemkool van dit jaar is het startschot gegeven voor het Nederlandse seizoen voor vollegrondsgroenten.

Niels Gouda en Martijn Wittebrood, eigenaar en chef-kok van restaurant Natuurlijk in Egmond aan Zee, hebben dit jaar de eerste winterbloemkool ontvangen uit handen van Christian Buijsman en Jack Weel van Dé Telers.

Deze actie van Dé Telers wordt een jaarlijks terugkerend evenement waarmee het startschot wordt gegeven van het Nederlandse vollegrondsgroenteseizoen.

Winterbloemkool

Winterbloemkool is een bloemkool van Nederlandse bodem die in augustus wordt gezaaid, overwintert en afhankelijk van het weer in de winter en in het voorjaar rond april geoogst kan worden.

Als het weer meewerkt is winterbloemkool de eerste vollegrondsgroente van het jaar.

Dé Telers

Acht telers van vollegrondsgroenten uit Westfriesland hebben zich verenigd onder de naam Dé Telers. Gezamenlijk worden de verschillende producten op de markt gebracht en sinds 2013 werken ze samen met Vers 24/7 van DeliXL.

Verder zijn ze bezig met het ontwikkelen van nieuwe toepassingen voor groente. 'We willen nieuwe eetmomenten creëren voor onze groenten', geeft Christian Buijsman van Dé Telers aan.

Tevens wordt er met verschillende zaadbedrijven samengewerkt voor wat betreft innovatie en ontwikkeling van nieuwe groentegewassen.

Weer

  • Maandag
    16° / 10°
    40 %
  • Dinsdag
    15° / 9°
    20 %
  • Woensdag
    18° / 7°
    20 %
Meer weer