Wingssprayer beste bedrijf in gewasbescherming

Wingssprayer in Maarheeze is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot Beste Bedrijf 2016 in de branche van Gewasbeschermingssystemen.

Wingssprayer+beste+bedrijf+in+gewasbescherming
© Han Reindsen

Wingssprayer heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende organisatie met een zeer sterke positionering en een uitstekende reputatie. 'Wingssprayer weet zijn grote vakkennis te combineren met een innovatieve aanpak, waardoor het zeer hoog scoort op klanttevredenheid. Een unieke oplossing. Dit moet een succes worden.'

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in Wingssprayer een vooruitstrevende organisatie die naar verwachting in de toekomst nog veel successen gaat behalen. 'Innovatie is het sleutelwoord bij Wingssprayer, want het bedrijf is continu bezig zijn producten te verbeteren en af te stemmen op de wensen van de klant.'

Enthousiasme

Harrie Hoeben is het brein en het enthousiasme achter Wingssprayer. Hij heeft een eigen systeem ontwikkeld dat hij op de markt brengt. Inmiddels is Wingssprayer een familiebedrijf geworden. Zijn beide zoons en andere partners zijn volop betrokken bij de doorontwikkeling, productie en sales van het systeem.

Begin deze eeuw startte ondernemer/uitvinder Hoeben met de ontwikkeling van wat nu de Wingssprayer heet, een sproeisysteem voor gewasbescherming. 'Zoals zoveel goede dingen ziet het systeem er eenvoudig uit. Echter het traject erachter heeft vele jaren ontwikkeling gekost en veel eigen geld', stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie.

'Hoeben heeft tal van landen bezocht om goed op de hoogte te zijn van de lokale omstandigheden en wensen. Nu het product volledig ontwikkeld is, wordt het al door veel landbouwbedrijven gebruikt. De verkoop zit in de lift, zowel nationaal als internationaal', zegt Zwaan.

Fijne dekking

De Wingssprayer zorgt voor een fijne dekking van veel kleine druppeltjes, waardoor de gewassen optimaal worden beschermd. De revolutionaire 'wings' veroorzaken tijdens het rijden een luchtstroming die ervoor zorgt dat de vloeistof alleen terechtkomt op het gewas, dat tegelijk in beweging wordt gebracht. Dit voorkomt verspilling van gewasbeschermingsmiddelen.

Zwaan: 'Hiermee levert de Wingssprayer een enorme bijdrage aan het terugdringen van deze middelen. Oftewel: een milieuvriendelijke gewasbeschermingsinnovatie van Nederlandse bodem. Ook van belang is dat er gespoten kan worden met hogere rijsnelheden zonder afbreuk te doen aan de spuitefficiëntie.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer