Veel+buitenlands+bezoek+voor+de+zaadfirma%E2%80%99s
© Nieuwe Oogst

Veel buitenlands bezoek voor de zaadfirma’s

De zaadfirma’s zijn vandaag gestart met de open dagen om hun eigen sortiment voor vollegrondsgroenten te presenteren. Er was de eerste dag al opvallend veel buitenlandse belangstelling.

Bij Syngenta in Andijk waren vanmorgen om 10.00 uur de eerste groepen Amerikanen, Russen en Oekraïners al aanwezig om de demonstratievelden te bekijken. De zaadfirma laat van wereldwijd de eigen vertegenwoordigers overkomen om de buitenlandse gasten optimaal te begeleiden.

Zo werd een groep Deense tuinders rondgeleid langs de gekleurde bloemkool. Ze kregen onder meer uitleg bij het nieuwe ras Pinkcharm, een roze bloemkool die onder meer geschikt is om te verwerken in salades.

Broccoli van Sakata

Sakata houdt de open dagen deze week op een demoperceel vlakbij proeftuin Zwaagdijk in Zwaagdijk. De Japanse zaadfirma richt zich voor Europa met name op Zuid-Europa en Oost-Europa. Vanuit Spanje is er onder meer interesse voor het broccoliprogramma van Sakata.

In De Kwakel bij de hoofdvestiging van Takii Seed in Europa zijn de eerste dag vooral veel Japanners op bezoek. Ook wordt een groep Franse tuinbouwspecialisten bijgepraat over nieuwe witte koolras Verdeco. Dit is een kleine kool die mooi groen blijft tijdens de teelt en zeer geschikt is voor de verse markt.

Weer

 • Maandag
  20° / 10°
  20 %
 • Dinsdag
  20° / 9°
  20 %
 • Woensdag
  21° / 10°
  50 %
Meer weer